Over Villebois

 

Wij nemen u graag mee in dit mooie wijnavontuur.  Dit begint in 2004 met vier Nederlandse studievrienden met een passie voor witte Loire wijnen. Onze missie is het maken van tóp kwaliteit sauvignons blancs en er een toonaangevend wijnhuis van te maken. Joost van der Does de Willebois, Charles Eijsbouts, Alexander Zeverijn en Ton Rabeling zijn de  eigenaren van het wijndomein dat daarvoor door een 7e generatie wijnboer zonder opvolging bestierd werd. De jonge ambitieuze Thierry Merlet wordt aangetrokkken als winemaker. Na in Beaune en Bordeaux gestudeerd te hebben heeft hij zich in Amerika en Australië gespecialiseerd in Sauvignon Blancs alvorens terug te keren naar de Loirestreek.

Het domein ligt in het hart van de Loire streek, nabij de oever van de rivier de Cher. Het hoofdmerk is Villebois. Het draagt de naam van een van de de eigenaren van het domein: Joost en Miguela van der Does de Willebois.

Het domein produceert aansprekende sauvignon blanc wijnen binnen gerenommeerde appellaties ; Pouilly Fumé , Sancerre en Touraine.

Lees meer over:

De wijnvelden en het productieproces
Ons team van wijnmakers
De omgeving rondom Villebois