Geitenkaas met aubergine op paprika

Geitenkaas met aubergine

Ingredienten

  • 4 stukjes geitenkaas, à ca 60 gr
  • 8 plakjes aubergine, 1 uur in het zout gelegd
  • 2 rode paprika, geblakerd in de oven of onder de gril
  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Salade:
  • Kruiden salade van bv basilicum, dragon, dille, rucola, kervel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap

dressing

  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 2 eetl pomponpittenolie
  • 2 eetl witte wijn azijn
  • 1 eetl sjalot, gesnipperd (1 eetlepel)
  • 2 eetl gemengde zaadjes van lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten

Tuinkruiden werden in de oudheid gebruikt als geneesmiddel en zelf als tovermiddel. En in de gouden eeuw van Nederland waren het de smaakmakers voor de arme mensen die de dure specerijen niet konden betalen.  Maak uw eigen smaakmakers, desnoods in de vensterbank. Investeer in wat jonge kruidenplantjes naar uw smaak en laat ze welig tieren vanaf de lente tot het begin van de eerste nachtvorst. Wat een verrijking als u elke dag mag kiezen welk vers kruid u wilt gebruiken in uw heerlijke eten.

Bereidingswijze

  • Haal de bijna zwarte paprika’s uit de oven en laat ze in een plasticzak afkoelen. Verwijder dan het vel en zaadlijsten.
  • Was de aubergine plakjes en droog ze, marineer met wat olijfolie.
  • Verpak de kaas met de aubergine. Druk ze wat plat en vast.
  • Bak in 2 eetl zonnebloempittenolie de sjalot glazig.
  • Haal van het vuur, voeg de pompoenpitolie toe en de azijn.
  • Rooster de zaadjes net bruin in een droge pan, voeg bij de dressing.
  • Verdeel over een bord wat kruidensla en paprika vermengd met wat olie en citroensap.
  • Bak de kaasjes in een koekenpan bruin en leg op de kruidensla
  • Bestrooi met de dressing en de zaadjes.
Terug naar recepten